Калеш Анѓа

230 ден

За VIII одделение

Мека корица

Ова литературно дело на најсликовит начин ја опишува состојбата на нашиот народ за време на турското ропство. Испреплетувајќи повеќе мотиви, Стале Попов успеал да ги долови можните случувања во тој период. Калеш Анѓа – лик на девојка која е родена како македонка, која го цени своето потекло и никогаш не би се откажала од својата вера. Таа поседува моминска храброст и се потпира на својата чест. Изданието е изборна лектира за осмо одделение.

Нема на залиха

SKU: 9100228 Категории ,