071/334-919

Едукативна игра Математика

350.00 ден

SKU: 7443 Категорија

Издавач: Тримакс
Автор: Јадранка Клисарова и Жаклина Ристовска
Компјутерска обработка: Елизабета Анѓелова и Анита Милевска
Година на издавање: 2021
ИСБН: 6082042014-х

Едукативно-дидактичките материјали по математика (според Кембриџ програмата) се наменети за деца од 4 до 8 години. Дидактичките средства ќе им помогнат на децата правилно да ги совладаат основните елементи на математичката писменост: броеви, знаци (+, -, =, <, >), бројна оска, броеви до 100 и нивно собирање, одземање, множење и делење, 2Д форми, дропки, мерка на време… Материјалот служи за практична примена и олеснување во совладување на материјалот по математика, како во училиште така и за вежбање дома. Едукативно-дидактичките средства се изработени по стандардите на наставната програма по математика, која се користи во образованието во Македонија. Низ активности и забава до математички едукативен развој на Вашето дете!

Shopping Cart