Автобиографија

210 ден

 

За IX одделение

Мека корица

„Автобиографијата“ била напишана во времето кога Прличев бил учител во Солунската македонска машка гимназија, а за првпат била објавена во 1894 година, во „Зборникот за народни умотворби, наука и книжнина“ на Министерството на народното просветление во Софија. Иако Прличев работил по својата автобиографија повеќе од година, биографијата е кратка – целата опфаќа речиси шеесет страници. Во некои случаи, цели периоди од животот на авторот се искажани само со неколко реченици. Изданието е задолжителна лектира за деветто одделение.

Нема на залиха

SKU: 9100187 Категории ,