Седиште Кikka Boo – Rhino

8.490 ден

• Наменето за деца со тежина од 0 до 36 kg, 0+, I, II и III група (приближна возраст од 1 до 12 год.).
• За дечиња до 9 kg се поставува во обратен правец од движењето на возилото, препорачливо да се користи до 13 kg максимум.
• За дечиња од 9 до 36 kg се поставува во правец на движење на автомобилот.
• 4 позиции на наслонот на седиштето.
• 3 позиции на висина на безбедносниот појас.
• Квалитетен и удобен материјал.
• Прилагодлив потпирач за раце.
• Безбедносен систем со 5 точки на поврзување со меки влошки за раменици.
• Мека потпорна перница за цело тело.
• Мека подлога за помали дечиња која може да се извади кога повеќе нема да биде потребна.
• ISOFIX систем за дополнителна безбедност и лесна инсталација на седиштето во автомобилот.
• Упатства за монтирање на безбедносен каиш на седиштето во автомобилот.

SKU: 550775 Категорија